Mit hus:
Viborg erhvervsråds innovationsdag 2014:
Citat fra anmeldelse af udstilling på Viborg stifts museum sept. 2009, af Bodil Johanne Monrad, kurator og formidler på Kunsthal Brænderigården, Viborg.
”I Ahrenkiels træskulpturer, malerier og papirbilleder blander dekorative elementer sig med skæve personer og udtryksfulde væsner i en symfoni af stærke, rene farver. Måske på grund af Stiftmuseets rammer bliver de historiske antydninger i Ahrenkiels værker endnu mere tydelige: er det ikke en mammut, der gemmer sig i træskulpturen? Og minder figuren i maleriet ”Change” ikke om en helleristning? – i Ahrenkiels skæve optik bemandet med små, sorte Mickey Mouse-figurer.
Værkerne fortæller forunderlige og underholdende historier om en ”Ged i en blomstret badering i etisk dialog med en blomst ”eller” Fløjtespilleren der fløjter sten om til luft”. Men bag de legende titler, den naivistiske form og de stærke farver ligger en alvorlig undertone, der peger mod det menneskelige væsens kompleksitet.”
Susanne Ahrenkiel
Billeder, såvel som skulpturelle værker, udspringer af dialog og nysgerrighed til den kommunikation vi alle (u)frivillig er en del af. Sprog og formulering, kropssprog, (mis) forståelser på sjovt og ondt…
Malerierne er en visuel tanke proces – gennem det umiddelbare til det komplekse via linjen, fladen, teksturen og det bevidste farvevalg. Er min virkelighed hvad tilskueren ser? Er det du ser, en virkelighed du ikke vidste fandtes, men genkender? Et indre løssluppent tankespil, hvor alt har en mening.
Spontanitet i en kontrolleret verden. Modstand på forventninger. Fabulering over menneskelighed med skæve vinkler. Bevidstheden maler ubevidst.
De skulpturelle værker er trangen til store bevægelser. Udforskning og undren over ”form”- Igen en dialog – mellem råt og fint, maskulin og feminin, indre og ydre…
Kim Nielsen, direktør LearningLink
“En leg med følelser. Jeg bliver fortumlet i sjælden grad når jeg ser Susannes billeder og skulpturer. Oftest forskrækket med trang til flugt, dernæst nysgerrig – hvad er det, der sker? Dernæst glæde og begejstring og til sidst kærlighed.
Susannes kunst er en integreret del af min hverdag både på job og privat. Hendes malerier hænger på mit kontor og pryder og provokerer i mit præsentationsmateriale. Hendes skulptur Tanken er med mig overalt på mine jobs og i mit hjerte. Susannes kunstneriske sprog og metaforer tager over, hvor mit sprog må give slip. Hun udvider mine tanker og potentiale og skaber en originalitet som jeg umulig vil kunne frembringe af egen kraft.
For mig skaber Susannes kunst sammenhæng og sprog mellem den faktuelle verden og de følelser der tolker og skaber den. En meningsskabende sammenhæng. Det er smukt, unikt og langtidsholdbart og tidløst”.