Isskulpturer

Isskulpturen er en fantastisk kulturformidler.

Det er spændende, når folk i to til tre timer kan følge med i, hvordan værkerne bliver til. Man kan følge kunstnerens arbejde – og overvejelser – med materialet og lade sig benove over, hvordan isen kan bearbejdes med de umiddelbart store og grove værktøjer.

Og man kan næppe tro, at der kan komme en smuk, farverig og meget flygtig skulptur ud af den store, kolde isblok.

Vil du vide mere om isskulpturer og evt. arrangement, så er du velkommen til at kontakte mig på kunst@susanne-ahrenkiel.dk

Jeg elsker at arbejde med is

– fra Jydske Vestkysten 2. dec. udsnit af artikel af journalist Katrine Lund Walsted
Nordborg: Ni dybfrosne og firkantede isklumper står klar på Den Røde Plads. De skal laves om til isskulpturer af ni professionelle kunstnere. Nogle af kunstnerne har på forhånd lagt en plan og har skitser med. Susanne Ahrenkiel fra Viborg lader fantasien råde lige til det sidste.

– Jeg skal arbejde med farver og gasbrænder, med ild og is. Jeg arbejder med det intuitive og går efter de impulser, der er. Skitsen opstår i det nu, hvor jeg står her. Men jeg kan godt lide at arbejde med emner som blomsterkrigerne, fødekæden og cyklusser. Jeg kan godt lide at beskæftige mig med det, der bevæger sig og går, siger Susanne Ahrenkiel og får i det samme en idé.

– Nu kribler det. Det skal være noget med bølger, der bevæger sig. Og måske et lille skib og blomster, smiler Susanne Ahrenkiel og går i gang med at skære bølger ind i isblokken med en lille motorsav.

Hun er billedkunstner og arbejder til daglig med træskulpturer og bronzeskulpturer samt som kunstformidler. Hun har arbejdet med isskulpturer i ti år.

– Jeg elsker at arbejde med is. Jeg kan godt lide, at det er forgængeligt. I morgen er det væk. Man bliver nødt til at være begejstret nu, siger Susanne Ahrenkiel.

Isskulpturens finish gives med motorsav, farver og gasbrænder.